fbpx
FIAS Nytt

Fiasnytt september

Les FIAS nytt for september.
Her får du nyheter fra mange av våre leverandører, og mange gode tilbud til din bedrift.

Sjømatdagene 23.-24. januar 2024

Sett av datoen: 23. – 24. januar.
Den største og mest relevante møteplassen for medlemmer, bransjeaktører og alle med interesse for sjømatnæringen i Norge. Vi inviterer våre samarbeidspartnere til å delta med en utstillingsplass under konferansen. Utstillingsområdet er i vrimleområdet mellom resepsjonen, konferansesalen og der vi spiser lunsj og har festmiddagen.

Laboratoriekurs for oppdrettsnæringen

Avantor arrangerer et kurs som egner seg for settefisk-produsenter, RAS-anlegg, laboratorier, fiskehelsetjenester og andre interesserte. 07/12-2023, KL. 09:00 – 16:00 SCANDIC ISHAVSHOTELL, TROMSØ

Planer om å øke produksjonen fremover?

Skala har nå kort leveringstid på en microtine-maskin som kan tine store mengder fryste matvarer på få minutter!

Tiden er inne for å tenke forebygging mot rotter og mus

Les Pelias sine tips om hva du kan gjøre selv for å forebygge.

FIAS har fornyet avtalen med Norwegian

FIAS er fornøyd med å kunne forlenge samarbeidet med Norwegian. I fellesskap oppnår vi bedre betingelser enn hva enkeltbedrifter oppnår. Vi har fra 10-20 % rabatt på Flex avhengig av avreisetidspunkt. Og inntil 6% på LowFare + og LowFare. FIAS-avtalen har også Fast Track uansett hvilken billettklasse man kjøper.
Vi ser nå at Norwegian har et godt utviklet rutenett i Norge sammen med rutenettet til Widerøe.

Andre aktuelle saker

Helgenomsekvensering som analyseverktøy for en mer effektiv Listeria-kontroll

Å bekjempe listeria i matproduksjonen har lenge vært en utfordrende oppgave grunnet bakteriens evne til å overleve og etablere seg i produksjonsmiljø og på utstyr. Helgenomsekvensering er en kraftig metode innen mikrobiologisk forskning. Den har vist seg å være et revolusjonerende verktøy for å få kontroll på listeriabakterien, spesielt når det gjelder sporing av kryssforurensning i næringsmiddelindustrien.

Ny leverandøravtale med Phonero legger til rette for økt salg og lavere kostnader for medlemsbedrifter

FIAS har tegnet rammeavtale med Phonero som innebærer en nyskapende mobil bedriftsnettløsning for sine medlemsbedrifter. Phonero Bedriftsnett, kombinert med kommunikasjonsappen Youtello, gir funksjonalitet som ingen andre kan tilby i markedet. Med Phonero + Youtello får bedrifter markedets beste sentralbordløsning (EPSI 2023) i tillegg til smartere og proffere håndtering av kunder og leverandører på mobil.

Ledelsen i Skalagruppen kjøper ut Tine og Nortura

I denne uken ble det signert en ny avtale med Norengros, en av FIAS sine lengste samarbeidspartnere i nærmere 30 år. Norengros har gjort en fenomenal jobb for alle type bedrifter i FIAS, fra den minste fiskehandler til de største konsernene i Norsk sjømatindustri. De har utviklet sortimentet i takt med behovet fra industrien.