fbpx
FIAS Nytt

Fiasnytt september

Les FIAS nytt for september.
Her får du nyheter fra mange av våre leverandører, og mange gode tilbud til din bedrift.

Sjømatdagene 23.-24. januar 2024

Sett av datoen: 23. – 24. januar.
Den største og mest relevante møteplassen for medlemmer, bransjeaktører og alle med interesse for sjømatnæringen i Norge. Vi inviterer våre samarbeidspartnere til å delta med en utstillingsplass under konferansen. Utstillingsområdet er i vrimleområdet mellom resepsjonen, konferansesalen og der vi spiser lunsj og har festmiddagen.

Laboratoriekurs for oppdrettsnæringen

Avantor arrangerer et kurs som egner seg for settefisk-produsenter, RAS-anlegg, laboratorier, fiskehelsetjenester og andre interesserte. 07/12-2023, KL. 09:00 – 16:00 SCANDIC ISHAVSHOTELL, TROMSØ

Planer om å øke produksjonen fremover?

Skala har nå kort leveringstid på en microtine-maskin som kan tine store mengder fryste matvarer på få minutter!

Tiden er inne for å tenke forebygging mot rotter og mus

Les Pelias sine tips om hva du kan gjøre selv for å forebygge.

FIAS har fornyet avtalen med Norwegian

FIAS er fornøyd med å kunne forlenge samarbeidet med Norwegian. I fellesskap oppnår vi bedre betingelser enn hva enkeltbedrifter oppnår. Vi har fra 10-20 % rabatt på Flex avhengig av avreisetidspunkt. Og inntil 6% på LowFare + og LowFare. FIAS-avtalen har også Fast Track uansett hvilken billettklasse man kjøper.
Vi ser nå at Norwegian har et godt utviklet rutenett i Norge sammen med rutenettet til Widerøe.

Andre aktuelle saker

Ensilering av fisk

Norge er per capita den nasjon i verden som importerer mest maursyre. Tidligere ble det produsert maursyre her til lands, men dette er drøyt 30 år tilbake i tid. I dag er de store produsentene av maursyre i Tyskland, Finland og Kina.

Helgenomsekvensering som analyseverktøy for en mer effektiv Listeria-kontroll

Å bekjempe listeria i matproduksjonen har lenge vært en utfordrende oppgave grunnet bakteriens evne til å overleve og etablere seg i produksjonsmiljø og på utstyr. Helgenomsekvensering er en kraftig metode innen mikrobiologisk forskning. Den har vist seg å være et revolusjonerende verktøy for å få kontroll på listeriabakterien, spesielt når det gjelder sporing av kryssforurensning i næringsmiddelindustrien.