fbpx
FIAS Nytt

Fiasnytt oktober

Les FIAS nytt for oktober.
Her får du nyheter fra mange av våre leverandører, og mange gode tilbud til din bedrift.

Sjømatdagene 23.-24. januar 2024

Sjømatbedriftene og FIAS arrangerer Sjømatdagene i 2024 på Scandic Hell Hotell ved Trondheim Lufthavn, Værnes den 23. til 24. januar 2024.
Vi inviterer våre samarbeidspartnere til å delta med en utstillingsplass under konferansen. Utstillingsområdet er i vrimleområdet mellom resepsjonen, konferansesalen og der vi spiser lunsj og har festmiddagen.

Julegaver til ansatte

En julegave er mer enn bare en gave. Dette er arbeidsgivers mulighet til å takke for et vel gjennomført år og gi de ansatte en fortjent klapp på skulderen. FIAS-leverandør Idé House of Brands har alt du trenger til dette.

Kampanje: Alfa Laval pumper

Fra 01.10.2023 og ut året, får dere EN EKSTRA GOD PRIS på flere av Alfa Laval sine pumper.

Endelig tilbake på lager

Gladnyhet! Endelig er den helautomatiske hjertestarteren Powerheart G5 tilbake på lager.
Vi feirer med å gi de første 30 som bestiller 4000 kroner i rabatt.

Brannøvelser gjør arbeidsplassen tryggere

Brannøvelser gir deg og dine medarbeidere trygghet og bevissthet om hva dere skal gjøre hvis det begynner å brenne.

Seafood Expo Global – Barcelona 2024

Sjømatbedriftene og Fiskerinæringens Innkjøpsselskap arrangerer fagtur til Seafood Expo Global og Seafood Processing Europe 22.– 25. april 2024. Dette er verdens største sjømatmesse som ”alle” besøker.

Ny gaveeske fra FIAS

FIAS tilbyr en ny universal gaveeske som kan brukes både til røkt, gravet eller marinert laks/ørret.
Esken har informasjon på norsk og engelsk. Det er benyttet en fukt-bestandig kartong, dvs at den tåler å stå på kjølerom, og den har en god rive- og stablestyrke. Eskene leveres med trykk i fem farger (+lakk).

Andre aktuelle saker

Ensilering av fisk

Norge er per capita den nasjon i verden som importerer mest maursyre. Tidligere ble det produsert maursyre her til lands, men dette er drøyt 30 år tilbake i tid. I dag er de store produsentene av maursyre i Tyskland, Finland og Kina.

Helgenomsekvensering som analyseverktøy for en mer effektiv Listeria-kontroll

Å bekjempe listeria i matproduksjonen har lenge vært en utfordrende oppgave grunnet bakteriens evne til å overleve og etablere seg i produksjonsmiljø og på utstyr. Helgenomsekvensering er en kraftig metode innen mikrobiologisk forskning. Den har vist seg å være et revolusjonerende verktøy for å få kontroll på listeriabakterien, spesielt når det gjelder sporing av kryssforurensning i næringsmiddelindustrien.