Fiasnytt september
Les FIAS nytt for september.
Her får du nyheter fra mange av våre leverandører, og mange gode tilbud til din bedrift.
Sjømatdagene 23.-24. januar 2024
Sett av datoen: 23. – 24. januar.
Den største og mest relevante møteplassen for medlemmer, bransjeaktører og alle med interesse for sjømatnæringen i Norge. Vi inviterer våre samarbeidspartnere til å delta med en utstillingsplass under konferansen. Utstillingsområdet er i vrimleområdet mellom resepsjonen, konferansesalen og der vi spiser lunsj og har festmiddagen.
Laboratoriekurs for oppdrettsnæringen
Avantor arrangerer et kurs som egner seg for settefisk-produsenter, RAS-anlegg, laboratorier, fiskehelsetjenester og andre interesserte. 07/12-2023, KL. 09:00 – 16:00 SCANDIC ISHAVSHOTELL, TROMSØ
Planer om å øke produksjonen fremover?
Skala har nå kort leveringstid på en microtine-maskin som kan tine store mengder fryste matvarer på få minutter!
Tiden er inne for å tenke forebygging mot rotter og mus
Les Pelias sine tips om hva du kan gjøre selv for å forebygge.
FIAS har fornyet avtalen med Norwegian
FIAS er fornøyd med å kunne forlenge samarbeidet med Norwegian. I fellesskap oppnår vi bedre betingelser enn hva enkeltbedrifter oppnår. Vi har fra 10-20 % rabatt på Flex avhengig av avreisetidspunkt. Og inntil 6% på LowFare + og LowFare. FIAS-avtalen har også Fast Track uansett hvilken billettklasse man kjøper.
Vi ser nå at Norwegian har et godt utviklet rutenett i Norge sammen med rutenettet til Widerøe.
Andre aktuelle saker
Fiasnytt april
Her får du nyheter fra mange av våre leverandører, og mange gode tilbud til din bedrift.
Ensilering av fisk
Norge er per capita den nasjon i verden som importerer mest maursyre. Tidligere ble det produsert maursyre her til lands, men dette er drøyt 30 år tilbake i tid. I dag er de store produsentene av maursyre i Tyskland, Finland og Kina.
Helgenomsekvensering som analyseverktøy for en mer effektiv Listeria-kontroll
Å bekjempe listeria i matproduksjonen har lenge vært en utfordrende oppgave grunnet bakteriens evne til å overleve og etablere seg i produksjonsmiljø og på utstyr. Helgenomsekvensering er en kraftig metode innen mikrobiologisk forskning. Den har vist seg å være et revolusjonerende verktøy for å få kontroll på listeriabakterien, spesielt når det gjelder sporing av kryssforurensning i næringsmiddelindustrien.