fbpx

Ahlsell med nytt nyhetsbrev

Her skriver de om Amokabel som er en totalleverandør av kabler til havbruk, og produktene deres sørger for at både kraft og signaler trygt flytter seg fra land til flåte.

Ikke alle kabler slipper unna med en rolig og behagelig arbeidshverdag. Og når det skal strømføres i vårt mest ruskete, kalde og våte vær, er det en skandinavisk leverandør som er favoritten. – Disse kablene tåler å bli herjet med, sier Olav Støylen, selger i Amokabel Norway.

Amokabel er en totalleverandør av kabler til havbruk, og produktene deres sørger for at både kraft og signaler trygt flytter seg fra land til flåte. Det de selger aller flest kilometer av, er såkalte PUR-kabler.

— Dette er selve livslinjen fra fôrflåtene og ut til fiskemerdene. Her er det helt avgjørende at kabelen er robust nok, sier Støylen.

Tåler en støyt

Elektrisitet og vann er som kjent en uheldig kombinasjon. Men her har Amokabel knekt koden som både gir høy slitestyrke og fornuftig pris.

— Ute på et sjøanlegg er det viktig å bruke riktig isolasjonsmateriale på lederne. Du må også bygge dem med solide ytterkapper. Vi kjører 1 kV-kabler, som gir tykkere isolasjon, men vi har også klart å finne en balansegang som ikke gjør det hele uforholdsmessig dyrt, forklarer Støylen.

Amokabel tilbyr altså robuste alternativer for dem som ikke tar noen sjanser i møte med Norges nådeløse uvær.

— Disse kablene ligger ikke bare i mineralrikt vann, de gjør det midt på vinteren. AMOExtreme er designet for norske forhold, med ytterkappe av TPU, og er laget for å tåle både høye og lave temperaturer. Les hele artiklen.

Andre aktuelle saker

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.