fbpx

Endotech – ny leverandør til FIAS

Endotech AS er en norsk leverandør av utstyr og materiell til norske helseforetak, laboratorier og matindustrien. Endotech er norsk distributør av BiopSafe, som er en ny og innovativ metode for behandling av formalin ved biopsi-prøvetaking.

Vi løser et problem for laboratorie- og helsepersonell over hele verden.

Millioner av biopsier håndteres på sykehus, i fiskeindustrien og kjøttindustrien hver dag. Denne prosessen involverer bruk av formalin som utgjør en alvorlig helserisiko. Formalin er sterkt kreftfremkallende, og studier viser at eksponering også kan gi Alzheimer og fosterskader.

BiopSafe leverer en effektiv løsning på dette problemet med en ny og revolusjonerende metode for håndtering av biopsier som bidrar til å beskytte personell over hele verden. BiopSafe gir sikker formalinhåndtering med et enkelt tommeltrykk.

Eu-direktiver

Italia var allerede i 2014 ute med direktiver i forhold til formalinhåndtering, og EU har fulgt etter. Enkelt forklart sier EU-direktivet at lukkede systemer skal brukes hvis de er tilgjengelige. Norge er som kjent omfattet av disse direktivene gjennom EØS-avtalen.

Løsningen er like enkel som den er effektiv

Den store utfordringen på sykehus og klinikker over hele verden er hvordan man kan fiksere biopsien i formalin uten eksponering for søl eller damp. Dette problemet løses med BiopSafe – en liten beholder med formalin innkapslet i lokket. Med et lett trykk på tommelen frigjøres formalinet i et lukket system som dekker biopsien. Resultatet er at personell ikke eksponeres for innholdet i verken væske- eller dampform.

Raskt og enkelt

Bortsett fra å være trygg, er metoden også rask. BiopSafe er alltid tilgjengelig, og det tar bare sekunder å plassere biopsien i beholderen og trykke for å tilsette formalin. Denne enkle håndteringen sparer tid. Samtidig er transporten til laboratoriet sikker og enkel.

2 størrelser

BiopSafe finnes i 2 størrelser: 20 ml og 60 ml. Dette gjør det lettere å håndtere flere biopsier på en gang. Hver biopsi kan legges i en kassett og settes sammen med andre kassetter i beholderen.

Andre aktuelle saker

Mattrygghetsskolen starter våren 2025

Mattrygghet er svært viktig for alle som jobber i matens verdikjede. Som ledende aktør innen mattrygghet, kvalitetskontroll og kvalitetsledelse, lanserer nå Eurofins Food & Feed Testing AS et unikt utdanningstilbud, som forenkler prosessen for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere. I samarbeid med FIAS lanseres det nå et eget kull for FIAS sine aksjonærer!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.