fbpx
Foto av produkter med Fias-logoen på

Foto fra nettsiden til Norion Bank

Skapte fiskeeventyr med gode relasjoner

Fra Svolvær i Lofoten leverer Svolvær Seafood over 250 typer forskjellige sjømatprodukter til hele Norge og til store kunder over Europa. For gründer og hovedeier Steinar Dahl så har nøkkelen til framgang alltid vært god service og sterke relasjoner.

Med sitt store nettverk og gode rykte er det få som ikke kjenner Steinar Dahl i Lofoten. Hans produkter, det vil si fisk og skalldyr, serveres på de beste restauranter i Svolvær og fraktes til storkunder over hele Norge og Europa. Dahl gir hardt arbeid og pågangsmot æren for denne suksessen.

– Vi omsetter for 450 millioner, men har ikke brukt ett øre på markedsføring. For meg har det alltid vært viktig å skape gode og langvarige relasjoner og å stå på litt ekstra for kunden. Selv om ting kan være tøft så finnes det et lys i enden av tunnelen, det er min filosofi. Grunnen til at firmaet har lykkes er at jeg alltid forsøker å finne løsninger sammen med kundene våre, sier Steinar Dahl, gründer og hovedeier, Svolvær Seafood.

Alt begynte da Steinar Dahl som 6-åring fikk bli med sin farfar, som var fisker, ut på sjøen. Da startet et langt og nært forhold til havet. Da han ble litt større så syklet han rundt etter skoletid for å levere fisk til kunder. Av og til fikk jobben til og med prioritet foran skolen, innrømmer han. Med denne sterke interessen for fiske og allerede med gode relasjoner på plass, så startet Steinar Dahl opp firmaet sitt, opprinnelig med tanke på å selge seifilét. Men både virksomheten og utvalget vokste raskt og ble snart utvidet til torsk, kveite, breiflabb og skalldyr. Første året omsatte firmaet for 60 millioner kroner. Nå, 10 år senere, så ligger omsetningen på rundt 450 millioner.

 

Siden Svolvær Seafood begynte sitt samarbeid med FIAS-leverandør Norion Bank har selskapet hatt en kraftig vekst. Steinar Dahl er godt fornøyd med samarbeidet.

– Vi har vært kunde hos Norion Bank siden 2018 og det fungerer fantastisk bra. Banken har vært fleksibel, rask og har forstått vår virksomhet. Det har alltid vært lett for oss å få tak i vår kontaktperson og banken har satt sammen en løsning som passer oss perfekt. Vår gode relasjon med banken er en stor trygghet for oss og samarbeidet har vært avgjørende for vår sterke utvikling de siste årene, sier Steinar Dahl.

Les hele historien på Norion Banks sin nettside:

Andre aktuelle saker

Mattrygghetsskolen starter våren 2025

Mattrygghet er svært viktig for alle som jobber i matens verdikjede. Som ledende aktør innen mattrygghet, kvalitetskontroll og kvalitetsledelse, lanserer nå Eurofins Food & Feed Testing AS et unikt utdanningstilbud, som forenkler prosessen for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere. I samarbeid med FIAS lanseres det nå et eget kull for FIAS sine aksjonærer!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.