fbpx
+47 73 84 14 00 post@fiasinnkjop.no

Gaia Biodolomer® kan erstatte 80% av fossil plast

Selskapet GAIA har ett registrert varemerke Biodolomer® som består av fornybare råvarer. Gaia har sertifikat på fullt nedbrytbart ved kompostering.

«Patentet innebär att Biodolomer kan ersätta upp till 80% av volymplasterna», uttaler Jan Boberg fra svenske GAIA BioMaterials AB, en ledende produsent av nedbrytbare materialer. Dette har naturlig nok vekket oppmerksomhet langt utover Sveriges og Norges grenser.
Produktene kan komposteres og etterlater overhodet ikke mikroplast i naturen. Brenner du dem, sparas upp till 80 % av fossila CO2 utsläpp.

Norengros i forkant
En landsomfattende leverandør av forbruksvarer, Norengros-kjeden, samordner kompostvennlige løsninger med GAIA. Det er først og fremst sjømatnæringen i Norge som står i fokus for Norengros sitt engasjement.
Norengros AS er ISO 14001 sertifisert og har som mål å være klima- nøytral i løpet av 2019. – Det er i pakt med denne visjonen at vi og GAIA ønsker å være ledende innen bærekraftige og miljøvennlige produkter til sjømatbransjen. Engangsutstyr som forklær, forings- sekker, innleggssekker, avfallsposer og avfallssekker er allerede ferdig utviklet og vil bli lagerført av oss.
Dette er bare starten på produkter tiltenkt sjømatnæringen.
Foruten GAIA så har de med seg ledende bedrifter innen næringsmiddelindustrien
i Norge i sammen med representantene Terje Vikan Olsen Norengros Ødegård avd. Trondheim og Terje Ekebakken fra Norengros Gustav Pedersen AS Kristiansand i teamet.
I disse dager testes både flowpack-filmer, overfilmer og stiv underbane hos ledende bedrifter innen næringsmiddelindustrien i Norge

.
Verden følger med
Frode Kvamstad fra FIAS/NSL besøkte GAIAs anlegg i september i år. – Ifølge konsernsjefen deres, Peter Stenström, har GAIA opplevd en enorm interesse for materialene sine, sier han. – Materialer av Biodolomer® er ikke bare tynnere og sterkere enn de som produseres av fossile råvarer. De kan også bearbeides raskere og ved lavere temperaturer. Det gir enklere og mer miljøvennlig produksjon, også med tanke på energiforbruk.
Åke Rosén, GAIAs grunnlegger, beretter at testing av barriereegenskapene har påvist permeabilitet som er fire ganger bedre enn for polyolefiner. – Frukt og grønnsaker pakket i vårt biomateriale har mellom fire og seks døgn lenger holdbarhet. Testing av pakninger for kjøtt og fisk i Biodolomer® viser samme tendenser. Det reduserer matsvinnet radikalt. Og naturligvis er materialet godkjent for kontakt med matvarer.

BesrtikkBærekraftig og nedbrytbart
Forbruket av fossil-plast kan lett minskes med opp til 80% over hele verden om alle bruker GAIAs materialer i stedet for fossilbaserte produkter. Det ville også bremse mengden plastavfall radikalt. Men selv om Biodolomer® er fullt nedbrytbart til kompost, må vi fortsatt forhindre at materialet havner i naturen. Det er viktig at det inngår i den sirkulære økonomien.
Åke Rosén sier: Tester pågår om Biodolomer kan brytes ned i vann. Biodolomer har högre desitet än vatten vilket innebär att materialet kan sjunka ner till botten där bakterie flora finns. Om dessa bakterier bryter ner Biodolomer fullständigt har vi ännun inga bevis på , men tester pågår. Det betyr enormt mye for å reversere forurensingen til havs.
Produktene har fått anerkjente miljømerker for komposterbare produkter, sier han til slutt.

Norengros og GAIA har en stor, felles visjon for fremtiden. Vi vil ha en hundre prosent bærekraftig sjømatproduksjon!

Andre aktuelle saker

Tess inngår distribusjonsavtale med Trelleborg

Tess inngår distribusjonsavtale med Trelleborg

TESS og Trelleborg Fluid Handlings Solutions har signert en eksklusiv distribusjonsavtale som omfatter distribusjon av en rekke slanger og tilbehør.Trelleborg vil komme inn som en svært viktig produsent på et bredt sortiment av gummislanger, komposittslanger og...

les mer
Les Fiasnytt

Les Fiasnytt

I dette Fiasnytt presenterer vi flere av vår leverandører, både nye og gamle. Her er det også gode tilbud som Fias har forhandlet frem til våre kunder. Les også om StrongPoint som leverer et stort utvalg av bærekraftige etikettmaterialer, slik at du som kunde enkelt...

les mer
Ny leverandør i FIAS

Ny leverandør i FIAS

Tools AS blir en ny leverandør på blant annet verktøy, maskiner, festemidler, lager og mye annet innen drift og vedlikeholds-produkter. De har butikker på 46 steder i Norge og er godt representert langs kysten av Norge. Mer informasjon under leverandører. Om TOOLS...

les mer
3M ATP Kampanje frem til 31.12.20

3M ATP Kampanje frem til 31.12.20

3Ms Clean-Trace ATP systemer. 3M Clean-Trace er et av Norges mest anvendte ATP-system for direkte hygienekontroll. Nøyaktige, repetérbare resultater og en helt unik programvare for trendanalyser av renholdet gjør at stadig flere i mat, og renholdsindustrien i Norge...

les mer
Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim
Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.