fbpx

TAG Sensors – ny leverandør til FIAS

Løsningen vår består av en lav-kost temperatur etikett, kalt «TAG» som festes på utside / innside av pakken og kontinuerlig måler temperaturen fra produksjon til mottaker. Den kan bli startet og avlest via vår app TAG Tap på en smarttelefon. Temperatur grafen med dato og tid, geo lokasjon og bilder vil da automatisk bli lastet opp til den skybaserte TAG Portal. Hvis det har vært et brudd i temperaturen grensene, vil det bli sendt ut varsel på epost øyeblikkelig som inneholder komplett temperatur rapport. Med geo lokasjon vet mottaker at varen er ekte og ikke en forfalskning. All temperatur historikk lagres i TAG Portal, lett tilgjengelig når du trenger å vite hvem som er ansvarlig for forringelse av produktet ditt under frakt.

For kunder med høyt volum tilbyr vi TAG Print stasjon som printer overflaten av temperatur Taggen og starter den i en og samme operasjon. TAG Gate reader vil automatisk lese av temperatur loggen når pakkene passerer TAG Gate i hubben eller distribusjonssenteret. Mottaker bruker smartelefonen eller en håndhold RFID leser til å lese av temperaturloggen.

Kunder med lavt volum kan motta forhånds printede temperatur etiketter som startes ved bruk av smarttelefonen.

Temperatur etiketten kan bli avlest så mange ganger som ønskelig under frakt og tiltak kan utføres underveis hvis forsendelsen er ødelagt som følge av temperatur avvik.

Løsningen vår er 1/5 av prisen til konkurrerende temperatur loggere. Den har en høy automasjonsgrad fordi den kan startes fra printeren, festes direkte på pakken og bli avlest automatisk av TAG Gate.

Temperatur etiketten har et minne på 4800 loggepunkter som betyr at kunden kan logge med en frekvens på hvert 15 min i 50 dager før minnet er fullt. Det printede batteriet er flyfrakt-sikkert og etiketten leveres ferdig kalibrert og er for en gangs bruk.

Om TAG Sensors
Startet i 2012 og har siden da utviklet en komplett lavkost skybasert temperatur logger løsning for den globale mat- og farmasi-industrien. TAG Sensors temperatur TAG med NFC og RFID kommunikasjon er den eneste på markedet som kan brukes til utstrakt temperatur overvåkning fra produksjon til mottaker. Produksjonslokalet er lokalisert i Mo i Rana i Nord-Norge og har en produksjonskapasitet på 33 mill temperatur etiketter i året. TAG Sensors har nylig åpnet et salgs og servicekontor i Singapore og har partnere i USA, England og Spania.

I 2018 ble TAG Sensors tildelt €1.4 million i støtte fra EU Horizon 2020 programmet. Juryens uttalelse av løsningen var: “The idea will introduce a new standard for cold chain management globally. The existing solutions on the market have stayed the same for two decades and this technology introduces a new holistic solution at a vastly reduced price point compare to existing solutions.”

I 2019 ble TAG Sensors rangert som en av topp 12 gründerselskap i den globale konkurransen Startup World Cup. Det var 36 000 gründerselskap påmeldt.

Andre aktuelle saker

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Dette er et av næringens viktigste møteplasser og samler mellom 400 og 500 deltakere hvert år til faglig påfyll. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene og FIAS har ansvar for ca. 50 utstiller-plasser i forbindelse med arrangementet.

les mer
Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

les mer
Eurofins –  ny leverandør til FIAS

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.