fbpx

TAG Sensors åpner unik fabrikk i Norge for produksjon av lavkost temperaturloggere

TAG Sensors har utviklet en komplett løsning for kjølekjedekontroll av temperatursensitive produkter innen mat- og legemiddelindustrien

Fra venstre: Pål Furnes bedrift Dnb Mo i rana, CEO Tag Sensors Knut Nygård, Fiskeriminister, Geir-Inge Sivertsen og  Liv Kristoffersen leder bedrift DNB Nordland.

25 Februar 2020TAG Sensors, et norsk selskap som tilbyr en komplett løsning for kjølekjedekontroll, åpner 25. februar sitt unike produksjonsanlegg i Mo i Rana. Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen vil stå for den offisielle åpningen. Last ned PDF

TAG Sensors produserer en lavkost temperaturloggeretikett som kan festes til et produkt eller en pakke, og som kontinuerlig registrerer temperaturen på varen gjennom hele livssyklusen fra produsent til forbruker.

 Knut Nygård, CEO, TAG Sensors: Dette er en unik produksjonslinje som det ikke finnes tilsvarende av i verden, da den er spesielt utviklet for TAG Sensors. Den er helautomatisert og har en kapasitet på over 33 millioner temperaturloggeretiketter årlig.

TAG Sensors har som mål å bli den globale standarden for integritetsmåling og analyse av kjølekjeder, og dermed bidra til identifisering og reduksjon av produktsvinn i mat- og farmasøytisk industri innen få år. Åpningen av fabrikken i Mo i Rana er det første store steget for å nå denne målsetningen.

Tre internasjonale investeringsfond, Innovasjon Norge og EU har gjort denne investeringen mulig.

Da EU tildelte TAG Sensors 1,4 millioner euro i Horisont 2020 finansiering, hadde juryen følgende begrunnelse:

Ideen vil introdusere en ny standard for kjølekjedeadministrasjon globalt. De eksisterende løsningene i markedet har vært de samme i to årtier, og denne teknologien introduserer en ny og helhetlig løsning til en vesentlig lavere pris.

TAG Sensors har kunder i over 20 land og har flere globale og markedsledende bedrifter på kundelisten.

HAVI er strategisk logistikkleverandør for McDonald’s globalt og var en av TAG Sensors første kunder. Ainars Dobulis, Prosjektleder, HAVI Freight Management:

TAG Sensors innovative kjølekjedeløsning blir implementert og brukt av partnere i McDonald’s forsyningskjede, etter godkjennelse i McDonald’s innovasjonsråd. Løsningen oppfyller McDonald’s høye krav tilknyttet matkvalitet og kundetrygghet.

Atea er markedsledende innen IT-infrastruktur for bedrifter og offentlige organisasjoner i Europas nordiske og baltiske regioner. Trond A. Henriksen, Leder, Atea Havbruk:

Atea er meget fornøyd med å ha innledet et samarbeid med TAG Sensors. Vi benytter teknologien i prosjekter hvor sporing av næringsmidler kreves og hvor det stilles høye krav til dokumentasjon. At det nå åpnes en ny fabrikk i Mo i Rana er imponerende og vil etter vår oppfatning løfte selskapet, samt gi oss som partner økt leveransesikkerhet. Vi gleder oss til å være tilstede på åpningen!

Bakkafrost, en av verdens største lakseprodusenter. Andrias Petersen, Production Manager, Bakkafrost Processing:

Bakkafrost bruker TAG Sensors løsning så våre kunder vet at våre produkter har vært innenfor temperaturgrensene under transport. Vi bruker løsningen fra vårt produksjonssted på Færøyene til våre kunder rundt om i verden.

Apotek 1 Gruppen er den største apotekkjeden i Norge og er eid av verdens største farmasiselskap, Phoenix Group. Petter Bojan Herlufsen, Logistikk, Apotek 1 Gruppen:

Vi bruker TAG Sensors temperaturloggere for transport av temperatursensitive legemidler. Vi er spesielt fornøyd med innovasjonshøyden og brukervennligheten til den nye teknologien utviklet av TAG Sensors. Vi er også veldig fornøyd med TAG Sensors brukerstøtte og tilpasning av løsningen til våre behov.

Med det nye produksjonsanlegget vil vi ha full kontroll over vår egen produktkvalitet, raskere responstid og større fleksibilitet for tilpasninger til kundenes behov. Ved å produsere temperaturloggerne selv, styrker vi både kompetansen og infrastrukturen for videreutvikling av våre produkter og løsninger.

TAG Sensors har hovedkontor og produksjonsanlegg i Mo i Rana, og har etablert salgskontorer i Singapore og New York. Selskapet har sikret seg mer enn 20 kompetente ansatte for å oppnå rask fremdrift og produktutvikling, og selskapet er i sterk vekst. TAG Sensors utvider for tiden salgs- og distribusjonsleddene globalt.

Nettside
http://tag-sensors.com

Kontakt
Knut Nygård
CEO, TAG Sensors AS
+47 48 88 98 81
kn@tag-sensors.com

Adresse
TAG Sensors AS
Midtre gate 13
8622 Mo i Rana
Norge

Om TAG Sensors

TAG Sensors ble grunnlagt i 2012 og tilbyr en komplett kjølekjede logistikkløsning for mat- og farmasøytiske industrier. Selskapet har utviklet den første lavkostløsningen som sikrer og beviser at temperaturfølsomme matvarer og farmasøytiske produkter har blitt transportert og lagret innenfor riktige temperaturer.

TAG Sensors RFID- og NFC temperaturloggeretikett er den eneste på markedet som kostnadseffektivt kan registrere kontinuerlige temperaturer og andre variabler på en individuell forsendelse fra produsent til forbruker, noe som sikrer åpenhet, forbedret kvalitetskontroll og minimering av produktsvinn grunnet feilhåndtering.

Løsningen til TAG Sensors består av lavkost temperaturloggere utstyrt med RFID- og NFC-antenner og en temperatursensor, en database som gir oversikt over temperaturloggerne og varsling til kundens kvalitetsansvarlige hvis temperaturen er feil, samt mobile applikasjoner og automatiske portallesere.

For mer informasjon, vennligst se: http://tag-sensors.com/

Andre aktuelle saker

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Dette er et av næringens viktigste møteplasser og samler mellom 400 og 500 deltakere hvert år til faglig påfyll. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene og FIAS har ansvar for ca. 50 utstiller-plasser i forbindelse med arrangementet.

les mer
Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

les mer
Eurofins –  ny leverandør til FIAS

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.