fbpx
+47 73 84 14 00 post@fiasinnkjop.no

TAG Sensors åpner unik fabrikk i Norge for produksjon av lavkost temperaturloggere

TAG Sensors har utviklet en komplett løsning for kjølekjedekontroll av temperatursensitive produkter innen mat- og legemiddelindustrien

Fra venstre: Pål Furnes bedrift Dnb Mo i rana, CEO Tag Sensors Knut Nygård, Fiskeriminister, Geir-Inge Sivertsen og  Liv Kristoffersen leder bedrift DNB Nordland.

25 Februar 2020TAG Sensors, et norsk selskap som tilbyr en komplett løsning for kjølekjedekontroll, åpner 25. februar sitt unike produksjonsanlegg i Mo i Rana. Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen vil stå for den offisielle åpningen. Last ned PDF

TAG Sensors produserer en lavkost temperaturloggeretikett som kan festes til et produkt eller en pakke, og som kontinuerlig registrerer temperaturen på varen gjennom hele livssyklusen fra produsent til forbruker.

 Knut Nygård, CEO, TAG Sensors: Dette er en unik produksjonslinje som det ikke finnes tilsvarende av i verden, da den er spesielt utviklet for TAG Sensors. Den er helautomatisert og har en kapasitet på over 33 millioner temperaturloggeretiketter årlig.

TAG Sensors har som mål å bli den globale standarden for integritetsmåling og analyse av kjølekjeder, og dermed bidra til identifisering og reduksjon av produktsvinn i mat- og farmasøytisk industri innen få år. Åpningen av fabrikken i Mo i Rana er det første store steget for å nå denne målsetningen.

Tre internasjonale investeringsfond, Innovasjon Norge og EU har gjort denne investeringen mulig.

Da EU tildelte TAG Sensors 1,4 millioner euro i Horisont 2020 finansiering, hadde juryen følgende begrunnelse:

Ideen vil introdusere en ny standard for kjølekjedeadministrasjon globalt. De eksisterende løsningene i markedet har vært de samme i to årtier, og denne teknologien introduserer en ny og helhetlig løsning til en vesentlig lavere pris.

TAG Sensors har kunder i over 20 land og har flere globale og markedsledende bedrifter på kundelisten.

HAVI er strategisk logistikkleverandør for McDonald’s globalt og var en av TAG Sensors første kunder. Ainars Dobulis, Prosjektleder, HAVI Freight Management:

TAG Sensors innovative kjølekjedeløsning blir implementert og brukt av partnere i McDonald’s forsyningskjede, etter godkjennelse i McDonald’s innovasjonsråd. Løsningen oppfyller McDonald’s høye krav tilknyttet matkvalitet og kundetrygghet.

Atea er markedsledende innen IT-infrastruktur for bedrifter og offentlige organisasjoner i Europas nordiske og baltiske regioner. Trond A. Henriksen, Leder, Atea Havbruk:

Atea er meget fornøyd med å ha innledet et samarbeid med TAG Sensors. Vi benytter teknologien i prosjekter hvor sporing av næringsmidler kreves og hvor det stilles høye krav til dokumentasjon. At det nå åpnes en ny fabrikk i Mo i Rana er imponerende og vil etter vår oppfatning løfte selskapet, samt gi oss som partner økt leveransesikkerhet. Vi gleder oss til å være tilstede på åpningen!

Bakkafrost, en av verdens største lakseprodusenter. Andrias Petersen, Production Manager, Bakkafrost Processing:

Bakkafrost bruker TAG Sensors løsning så våre kunder vet at våre produkter har vært innenfor temperaturgrensene under transport. Vi bruker løsningen fra vårt produksjonssted på Færøyene til våre kunder rundt om i verden.

Apotek 1 Gruppen er den største apotekkjeden i Norge og er eid av verdens største farmasiselskap, Phoenix Group. Petter Bojan Herlufsen, Logistikk, Apotek 1 Gruppen:

Vi bruker TAG Sensors temperaturloggere for transport av temperatursensitive legemidler. Vi er spesielt fornøyd med innovasjonshøyden og brukervennligheten til den nye teknologien utviklet av TAG Sensors. Vi er også veldig fornøyd med TAG Sensors brukerstøtte og tilpasning av løsningen til våre behov.

Med det nye produksjonsanlegget vil vi ha full kontroll over vår egen produktkvalitet, raskere responstid og større fleksibilitet for tilpasninger til kundenes behov. Ved å produsere temperaturloggerne selv, styrker vi både kompetansen og infrastrukturen for videreutvikling av våre produkter og løsninger.

TAG Sensors har hovedkontor og produksjonsanlegg i Mo i Rana, og har etablert salgskontorer i Singapore og New York. Selskapet har sikret seg mer enn 20 kompetente ansatte for å oppnå rask fremdrift og produktutvikling, og selskapet er i sterk vekst. TAG Sensors utvider for tiden salgs- og distribusjonsleddene globalt.

Nettside
http://tag-sensors.com

Kontakt
Knut Nygård
CEO, TAG Sensors AS
+47 48 88 98 81
kn@tag-sensors.com

Adresse
TAG Sensors AS
Midtre gate 13
8622 Mo i Rana
Norge

Om TAG Sensors

TAG Sensors ble grunnlagt i 2012 og tilbyr en komplett kjølekjede logistikkløsning for mat- og farmasøytiske industrier. Selskapet har utviklet den første lavkostløsningen som sikrer og beviser at temperaturfølsomme matvarer og farmasøytiske produkter har blitt transportert og lagret innenfor riktige temperaturer.

TAG Sensors RFID- og NFC temperaturloggeretikett er den eneste på markedet som kostnadseffektivt kan registrere kontinuerlige temperaturer og andre variabler på en individuell forsendelse fra produsent til forbruker, noe som sikrer åpenhet, forbedret kvalitetskontroll og minimering av produktsvinn grunnet feilhåndtering.

Løsningen til TAG Sensors består av lavkost temperaturloggere utstyrt med RFID- og NFC-antenner og en temperatursensor, en database som gir oversikt over temperaturloggerne og varsling til kundens kvalitetsansvarlige hvis temperaturen er feil, samt mobile applikasjoner og automatiske portallesere.

For mer informasjon, vennligst se: http://tag-sensors.com/

Andre aktuelle saker

Les Fias-nytt for juni

Les Fias-nytt for juni

Les FIAS nytt for juni 2021. FIAS inngår et samarbeide med Norges Fiskarlag på medlemsfordeler til bedriftene og personlige medlemmer. Skala har en kampanje på Stora Enso sin Ecofishbox. FIAS inngår samarbeide med VIKØrsta på flytebrygger og marinaanlegg. Ny...

les mer
Norges Fiskarlag og FIAS vil samarbeid om medlemsfordeler

Norges Fiskarlag og FIAS vil samarbeid om medlemsfordeler

Dato: 07. juni   Medlemsfordeler   Norges Fiskarlag har inngått en ny samarbeidsavtale som gir medlemmene tilgang til innkjøps- og tjenestesamarbeid på de aller fleste områdene knyttet til daglig drift. En rekke fordeler kan også brukes privat av medlemmene....

les mer
Vik Ørsta AS ny samarbeidspartner til FIAS

Vik Ørsta AS ny samarbeidspartner til FIAS

Dato: 05. juni     Nye medlemsfordeler med Vik Ørsta AS       Vik Ørsta AS er med snart 40 års erfaring den leverandøren som har levert flest båtplasser i Norge. De er i dag markedsleder på flytebrygger, marinaanlegg, bølgedempere samt...

les mer
Sjømatmessen i Barcelona er flyttet

Sjømatmessen i Barcelona er flyttet

Dato: 31. Mai   Sjømatmessen, som ble flyttet fra Brüssel, skulle egentlig arrangeres i Barcelona 7. - 9. september. Onsdag forrige uke meldte arrangøren Diversified Communications at den er kansellert grunnet restriksjoner og usikkerhet som følge av...

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.