fbpx

Ny leverandør i FIAS

Fias har inngått en samarbeidsavtale med mabsEmballasje AS på blant annet hurtigtester for Covid 19.

For spørsmål om tester ta kontakt med Maj-Brith Paulsen
– mabs@mabsprodukter.no

Mange profesjonelle aktører ønsker å kjøpe hurtigtester for Covid-19, og de tilbyr SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit. Pakkene leveres med 25 individuelt pakkede prøver. Disse testene vil deg et sikkert og raskt resultat på kun 15 minutter, som kan være viktig med tanke på både videre smitte og smittesporing. Det har tidligere blitt utvist skepsis til bruk av antigentester da disse har hatt lavere sensitivitet, men deres tester er av høy kvalitet og har en sensitivitet på over 90%. Sensitiviteten til antigentester er avhengig av mengden virus i øvre luftveier til personen som testes.

Hva er forskjellen?
Det er forskjeller på en antigentest og en PCR-test. Hurtigtestene (antigentest) påviser spesifikke proteiner og antigener, som befinner seg på overflaten til viruset. PCR-testene som påviser viralt RNA. En PCR-test kan oppdage ørsmå mengder virus i motsetning til hurtigtestene, som krever større virusmengder for å kunne påvise viruset. En PCR-test kan påvise et fåtall RNA-molekyler fra viruset, mens en hurtigtest krever tusener av viruspartikler for å gi et positivt svar (referanse; NHI). En PCR-test tar lengre tid å analysere, da den må sendes til et laboratorium. Ved positiv test må lokal teststasjon kontaktes for PCR-test og verifikasjon. PS: PCR-tester er ikke ment for selvtesting.

Les mer: WHO har stilt krav til antigen tester at de skal ha en sensitivitet på over 80%.
www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/hurtigtester-for-pavisning-av-koronavirus/

mabsEmballasje AS er en nisjebedrift med sertifiserte og UN godkjente produkter. Som et resultat av dette, har de knyttet til seg kvalitetsfokuserte produsenter med bl.a. spesialiteter for kundeunike produkter. De holder til i et inspirerende miljø på Langhus i Ski. Bedriften ble etablert 1.1.2013 og eies av Maj-Brith Paulsen og Marit Tjæran. Begge er ansatt i firmaet. Maj-Brith Paulsen har 20 års erfaring
innen industriprodukter, farmasøytiske emballasje og forbruksvarer av plast-materiell til laboratorier, og Marit Tjæran har 13 års erfaring innen plast-emballasje.

mabs varegrupper er som følger:

Helse Lab:
• Biopsicontainere
• Universalcontainere
• Flasker og beholder
• Emballasje for biologiske prøver
• Histologi og Biokjemi
• Pipetter og tips
• Stativer i plast og stål for oppbevaring
• Risikoavfalls-containere og kanylebøtter
• Rør- microrør og cryorør
• Vannprøvetaking
Plastemballasje:
• Spann
• Beger
• Flasker
• Kanner
• Pharma bokser etc.
Smittevern:
• Munnbind og hansker
Hurtigtester:
• SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit
Diverse:
• Måleskjeer
• Trakter
• Stablebare bokser

Alle produktgruppene finnes på deres hjemmeside: www.mabsprodukter.no

Andre aktuelle saker

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Dette er et av næringens viktigste møteplasser og samler mellom 400 og 500 deltakere hvert år til faglig påfyll. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene og FIAS har ansvar for ca. 50 utstiller-plasser i forbindelse med arrangementet.

les mer
Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

les mer
Eurofins –  ny leverandør til FIAS

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.