fbpx

Ny leverandør i FIAS

Fias har inngått en samarbeidsavtale med mabsEmballasje AS på blant annet hurtigtester for Covid 19.

For spørsmål om tester ta kontakt med Maj-Brith Paulsen
– mabs@mabsprodukter.no

Mange profesjonelle aktører ønsker å kjøpe hurtigtester for Covid-19, og de tilbyr SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit. Pakkene leveres med 25 individuelt pakkede prøver. Disse testene vil deg et sikkert og raskt resultat på kun 15 minutter, som kan være viktig med tanke på både videre smitte og smittesporing. Det har tidligere blitt utvist skepsis til bruk av antigentester da disse har hatt lavere sensitivitet, men deres tester er av høy kvalitet og har en sensitivitet på over 90%. Sensitiviteten til antigentester er avhengig av mengden virus i øvre luftveier til personen som testes.

Hva er forskjellen?
Det er forskjeller på en antigentest og en PCR-test. Hurtigtestene (antigentest) påviser spesifikke proteiner og antigener, som befinner seg på overflaten til viruset. PCR-testene som påviser viralt RNA. En PCR-test kan oppdage ørsmå mengder virus i motsetning til hurtigtestene, som krever større virusmengder for å kunne påvise viruset. En PCR-test kan påvise et fåtall RNA-molekyler fra viruset, mens en hurtigtest krever tusener av viruspartikler for å gi et positivt svar (referanse; NHI). En PCR-test tar lengre tid å analysere, da den må sendes til et laboratorium. Ved positiv test må lokal teststasjon kontaktes for PCR-test og verifikasjon. PS: PCR-tester er ikke ment for selvtesting.

Les mer: WHO har stilt krav til antigen tester at de skal ha en sensitivitet på over 80%.
www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/hurtigtester-for-pavisning-av-koronavirus/

mabsEmballasje AS er en nisjebedrift med sertifiserte og UN godkjente produkter. Som et resultat av dette, har de knyttet til seg kvalitetsfokuserte produsenter med bl.a. spesialiteter for kundeunike produkter. De holder til i et inspirerende miljø på Langhus i Ski. Bedriften ble etablert 1.1.2013 og eies av Maj-Brith Paulsen og Marit Tjæran. Begge er ansatt i firmaet. Maj-Brith Paulsen har 20 års erfaring
innen industriprodukter, farmasøytiske emballasje og forbruksvarer av plast-materiell til laboratorier, og Marit Tjæran har 13 års erfaring innen plast-emballasje.

mabs varegrupper er som følger:

Helse Lab:
• Biopsicontainere
• Universalcontainere
• Flasker og beholder
• Emballasje for biologiske prøver
• Histologi og Biokjemi
• Pipetter og tips
• Stativer i plast og stål for oppbevaring
• Risikoavfalls-containere og kanylebøtter
• Rør- microrør og cryorør
• Vannprøvetaking
Plastemballasje:
• Spann
• Beger
• Flasker
• Kanner
• Pharma bokser etc.
Smittevern:
• Munnbind og hansker
Hurtigtester:
• SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit
Diverse:
• Måleskjeer
• Trakter
• Stablebare bokser

Alle produktgruppene finnes på deres hjemmeside: www.mabsprodukter.no

Andre aktuelle saker

FIAS nytt juni

FIAS nytt juni

Her kan du lese at FIAS har forhandlet frem den største telefoniavtalen for sjømatnæringen med Telenor. Se også nyheter fra Ahlsell og SKALA.

les mer
SINTEF NORLAB er nå Nemko Norlab

SINTEF NORLAB er nå Nemko Norlab

Nemko Group AS (Nemko) har overtatt aksjemajoriteten i SINTEF Norlab, som er den største norskeide laboratorievirksomheten innenfor miljøovervåkning, analytisk kjemi, mikrobiologi og veterinærmedisin.

les mer
FIAS nytt – båt

FIAS nytt – båt

Fiskerinæringens Innkjøpsselskap AS gir ut FIAS nytt som omhandler maritim næring.

les mer
FIAS nytt mai

FIAS nytt mai

Her får du også informasjon om Sjømatbedriftenes Landsmøte 2022, den 13. og 14. juni på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Landsmøte er Sjømatbedriftenes øverste organ, og medlemmenes viktigste møteplass! Det vil også bli avviklet generalforsamling i FIAS, rett etter at landsmøtets forhandlinger er avsluttet.

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim

Meld deg på vårt nyhetsbrev her
Bli med på vår e-postliste om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa. Her kan du også oppdatere din profil eller melde deg av.