fbpx

Svea Finans AS – nyheter

flytebrygge, marina

Svea Finans AS  – Nyheter

 

Fiskeindustrien er en kapitalkrevende bransje. Det kreves investeringer i maskiner og utstyr, forskuttering av lønnskostnader og kjøp av varer og tjenester, samt kapitalbinding i kundefordringer når faktura endelig er sendt til kunden. Skal bedriften kunne overholde sine egne forpliktelser er tilgangen til likviditet svært viktig. Det finnes flere eksempler der bedrifter har solgt seg selv konkurs. Det høres rart ut, men det kan skje dersom likviditeten ikke strekker til. Det er som kjent ikke mulig å betale regningene med kundefordringer.

Lang kredittid til kunder kan derfor være spesielt krevende, men Svea har løsninger som kan sørge for at bedriften får tilgang på tilstrekkelig arbeidskapital.

Hvordan kan man redusere kapitalbindingen uten at det påvirker kundens kredittid?

Heldigvis finnes det løsninger der ute som ikke påvirker det gode forholdet dere har til kundene. Den mest fleksible og raskeste måten å redusere kapitalbinding på, er å selge enkeltstående faktura. Svea tar da risikoen for at kunden ikke klarer å betale, og kunden kan beholde kredittiden som de alltid har hatt. Normalt er kjøpesummen tilgjengelig innen 24 timer etter at fakturaen er solgt.

Mange velger også en factoringløsning. Til forskjell fra en fakturakjøpsløsning er factoring en mer helhetlig løsning, hvor vi følger opp alle fakturaene dine slik at du får bedre likviditet og mer forutsigbarhet.

Det er ikke alltid lett å vite hva som passer for akkurat dere. Heldigvis er vi alltid her for å hjelpe dere på veien. Vil du vite mer om factoring og fakturakjøp? Les mer under eller ring oss for en hyggelig prat!

Les mer om Svea og deres produkter

Andre aktuelle saker

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Dette er et av næringens viktigste møteplasser og samler mellom 400 og 500 deltakere hvert år til faglig påfyll. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene og FIAS har ansvar for ca. 50 utstiller-plasser i forbindelse med arrangementet.

les mer
Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er ny samarbeidspartner til FIAS!

Nor Tekstil AS er Norges ledende leverandør av tekstiltjenester. En av våre gründere startet opp i Florø i 1970, og gikk i 2005 i samarbeid med flere aktører i bransjen for å bygge en nasjonal vaskerikjede. Selskapet har nå over 1200 ansatte og omsetter årlig for over 1,5 milliarder.

les mer
Eurofins –  ny leverandør til FIAS

Eurofins – ny leverandør til FIAS

Eurofins Scientific er en internasjonal laboratoriegruppe, som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins-selskapene består av over 61 000 ansatte fordelt på et nettverk av 940 laboratorier i 59 land.

les mer

Kontakt:
Boks 639 Sentrum, N-7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
E-post: post@fiasinnkjop.no

Besøksadresse:
6. etasje
Dronningens gate 7
Trondheim